gastronomía
Experimenta, de vagar, a riqueza e os aromas da cociña local, donde a elevada variedade e calidade dos nosos produtos convértese nun dos nosos trazos de identidade. Proba as receitas locais, nas que apreciarás a permanencia da tradición e a súa evolución respectuosa cara á unha cociña innovadora.
Convidámosvos a percorrer o Norte do Norte, onde atoparedes acolledores restaurantes. Neles, os produtos de temporada marcan as súas cociñas, desde as máis tradicionais ás máis innovadoras. Pregunta aos teus anfitrións e anfitrioas polos seus mellores consellos para elixir onde comer…
Moitos destes produtos son autóctonos da nosa zona, como o Pemento do Couto, a Faba de Lourenzá ou o Queixo de Tetilla (Moeche), que son marcas con Indicación Xeográfica Protexida.
Descobre a abundante riqueza pesqueira (nunha zona bañada polas augas atlánticas e cantábricas) e tradición mariñeira a través dos mellores pratos da gastronomía do mar:
• Percebes en Cedeira e Rinlo
• Polbo en Mugardos e Ribadeo
• Sardiñas lañadas e conservas en Cariño
• Merluza do pincho en Celeiro e Burela
• Bonito do norte en Burela
• Coquinas da ría do Barqueiro e O Vicedo
• Ourizo de mar e mexillón en San Cibrao
• Berberecho en Foz
• Percebes en Cedeira e Rinlo
• Polbo en Mugardos e Ribadeo
• Sardiñas lañadas e conservas en Cariño
• Merluza do pincho en Celeiro e Burela
• Bonito do norte en Burela
• Coquinas da ría do Barqueiro e O Vicedo
• Ourizo de mar e mexillón en San Cibrao
• Berberecho en Foz
Saborea tamén os deliciosos produtos do interior como:
• Pan de Neda
• Cogomelos en As Pontes
• Grelos en Monfero e Cerdido
• Tenreira en A Capelada
• Mel en San Sadurniño, Moeche ou O Valadouro
• Troitas en A Pontenova
• Empanada de Mondoñedo
• Pastelón en A Mariña (empanada de hojaldre)
• Pan de Neda
• Cogomelos en As Pontes
• Grelos en Monfero e Cerdido
• Tenreira en A Capelada
• Mel en San Sadurniño, Moeche ou O Valadouro
• Troitas en A Pontenova
• Empanada de Mondoñedo
• Pastelón en A Mariña (empanada de hojaldre)
E disfruta da sobremesa, acompañado dos nosos doces máis típicos, como os mantecados de As Pontes ou a torta de améndoa de Mondoñedo.